Ανακαινίσεις

Εγκαταστάσεις

Επισκευές

Μελέτες

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Προϊόντα

Εξοικονομήστε στη Θέρμανση με αντλίες Θερμότητας & Pellet

Στην εποχή μας όπου και το τελευταίο ευρώ μετράει όλοι ψάχνουμε τρόπους για να εξοικονομήσουμε χρήματα σε κάθε τομέα. Ένας βαρύ έξοδο για τις περισσότερες οικογένειες το χειμώνα είναι τα έξοδα θέρμανσης το σπιτιού που με το κόστος του πετρελαίου να παίρνει συνεχώς την ανιούσα γίνεται όλο και ποιο ασύμφορο.

Υπάρχουν όμως τρόποι θέρμανσης με τους οποίους μπορείτε να πετύχετε σημαντική εξοικονόμηση χωρίς να θυσιάσετε την άνεση που μέχρι τώρα είχατε.
Ο πιο σύγχρονος τρόπος θέρμανσης είναι με αντλίες θερμότητας που με βαθμό απόδοσης 300%+ προσφέρουν εξοικονόμηση στο κόστος θέρμανσης έως και 82% ενώ παράλληλα σας απαλλάσσει από την έγνοια της συνεχούς παρακολούθησης της στάθμης του πετρελαίου και τους ετήσιους καθαρισμούς, service κλπ.

Οι αντλίες θερμότητας λειτουργούν όμοια με τα κλιματιστικά χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα για να αντλήσουν θερμότητα από το περιβάλλον και να την αποδώσουν στον χώρο σας, παρέχοντας θερμό νερό αντί του αέρα ενώ παρέχεται και η δυνατότητα κλιματισμού με την χρήση fancoils ή απλά δροσισμού με την χρήση ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να τοποθετηθούν παράλληλα με τις υφιστάμενες πηγές θέρμανσης ή μεμονωμένα αντικαθιστώντας πλήρως των παλιό λέβητα. Εκτός από την θέρμανσης του χώρου μπορούμε να έχουμε και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης όλο τον καιρό αντικαθιστώντας τον ενεργοβόρο θερμοσίφωνα ενώ μπορούμε να έχουμε και συνεργασία με ηλιακά (ηλιοθερμία) για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση.

Παρακάτω παρατίθεται ένας πίνακας σύγκρισης των λοιπών εφαρμογών θέρμανσης.


* κόστος με λειτουργία 50% στο μειωμένο - νυχτερινό, χειμερινό τιμολόγιο
(τμηματικό 13:30-17:30 & 02:00 - 08:00) 0,06€/kWh

Δίνεται η δυνατότητα βάση του ειδικού μειωμένου νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ να προγραμματίζουμε την αντλία θερμότητας ώστε να λειτουργεί τις ώρες με μειωμένο τιμολόγιο καλύπτοντας έτσι μεγάλο μέρος των αναγκών μας με αυτό και να μας αποδίδει την θερμότητα όποτε εμείς πραγματικά την χρειαζόμαστε μέσω αποθήκευσης ζεστού νερού σε θερμοδοχείο. Το μόνο μειονέκτημα των αντλιών θερμότητας ουσιαστικά είναι το κόστος κτίσης που όμως γρήγορα αποσβένεται από το πολύ μικρό κόστος λειτουργίας.

Εναλλακτικά μια οικονομική λύση μπορεί να είναι οι λέβητες με pellet που έχουν χαμηλό κόστος εγκατάστασης αλλά και χαμηλό κόστος καυσίμου με μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον αφού το pellet προέρχεται από βιομάζα (υπολείμματα ξυλείας κλπ.). Το μειονέκτημα της θέρμανσης με pellet είναι ότι και αυτό απαιτεί τα ίδια και περισσότερα service με τους λέβητες πετρελαίου και αρκετό χώρο για την ασφαλείς και μακριά από υγρασία αποθήκευση των pellets. Επίσης το pellet έχει την μισή θερμογόνο δύναμη από το πετρέλαιο και ουσιαστικά απαιτεί τον διπλάσιο όγκο για την ίδια επάρκεια.

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας σίγουρα μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Καλέστε μας σήμερα κιόλας για ένα ραντεβού για να συζητήσουμε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε έξυπνα από τα ασύμφορα κόστη θέρμανσης του σπιτιού σας ή της επιχείρησή σας.